El cessament de l’oci va significar una desescalada en els projectes del sector vinícola i el cava, però al seu torn, una oportunitat de revisió i reajustament de les estratègies de màrqueting, imatge i promoció, amb el propòsit de fer més fort a les marques, en un mercat, la demanda del qual, va mostrar índexs molt baixos, fins i tot, per a productes tan autòctons i tradicionals en el mercat espanyol.
Sobre la base d’això, la indústria, ha de desafiar els estigmes de preus baixos com a decisions de compra, i posicionar-se, en un mercat dominat pel silenci, l’única veu del qual, està en l’Embalatge.
Com fer-ho? Perquè, oferint-li al consumidor eficiència com a suport d’una imatge irresistible, amb la qual, a més, senti realitzat el seu compromís mediambiental.
Perquè si, podem fer ecològiques les etiquetes de vi i cava, i amb les més diverses textures i colors provocar grans sensacions des de dissenys tradicionals i innovadors, perquè per a això comptem amb:
1. Papers: Naturals, tenyits, de colors intensos, amb acabats nacrats, metal·litzats, brillants, gofratges, reciclats, minerals.
2. Acabats: Braille, stamping, relleus, vernissos.
3. Tipus d’impressió: Offset, flexografia, serigrafia i impressió digital.
4. Orígens: Naturals com la fusta, el cotó, la canya, la pedra.



Bases que permeten sotmetre a les etiquetes a condicions de baixes temperatures i humitats relatives altes, sense afectar l’elegància, qualitat i exclusivitat dels impresos en ampolles, i al seu torn, en incloure tècniques de producció i materials ecològics, reciclables i biodegradables, aconseguir avantatges quant a l’absorció del carboni, la biodiversitat, l’optimització de recursos (màxim nombre d’etiquetes per bobines i mínims de residus) i la gestió forestal sostenible, objectius alineats amb l’ISO14001.
Si ho fem bé, sempre podrem fer-ho millor!!